Mijn lemma: MySpace:
1. Definitie
2.Omschrijving
2.2 Jeugd en bands]]
2.3 Beveiligingssoftware
3. Wat bevat nu zo een MySpace profiel?
3.1 blurbs, blogs en multimedia
3.2 comments (opmerkingen)
4. andere MySpace mogelijkheden
5. bronnen


Definitie:
MySpace Is een website die werkt volgens het principe van social networking. MySpace bevat een grote hoeveelheid gebruikers die vooral weblogs, profielen, groepen en soortgelijke onderhouden. Zo een website wordt ook weel een virtuele gemeenschap of community genoemd.

Omschrijving:
MySpace.com was eerst bedoeld om bestanden te plaatsen, maar werd midden 2001 verwijderd. Daarna werd het domeinnaam verkocht in juli 2003 aan Tom Anderson en hij maakte er de site van die we nu kennen als MySpace. In juli 2005 werd het domeinnaam weer verder gekocht aan News Corporation. Dit bedrijf kocht MySpace voor 580 miljoen dollar.

Jeugd en bands:
Op dit moment wordt MySpace aanschouwd als een belangrijk deel van de jeugdcultuur.Vooral in de Engelstalige landen was MySpyce belangrijk. Veel vrienden hebben werd daar beschouwd als statussymbool. Ook vele bands zijn ontdekt of bekend geraakt via MySpace. In de lage landen was MySpace niet zo populair, maar sinds 2007 is er een Nederlandse betaversie lopende.

Beveiligingssoftware:
MySpace heeft ondertussen software ontwikkeld, die er voor zorgen dat, ouders die zich zorgen maken over de online vrienden van hun kind, ze zich geen zorgen meer hoeven te maken. Zephyr is een programma die de ouders op de hoogte brengt van de naam,leeftijd en woonplaats die hun kinderen opgeven op hun MySpace.
MySpace heeft ook al samengewerkt met verscheidene politiediensten en andere software waarmee ze profielen van aanraders, etc kunnen opsporen. Ook zijn er beperkingen gesteld voor kinderen onder de 14 jaar.


Wat bevat nu zo een MySpace profiel?:
blurbs, blogs en mutimedia.

Elk profiel bevat standaard 2 'blurbs' , een soort van korte samenvatting. About me (iets over jezelf) en Who I'd like to meet ( wie ik graag zou willen ontmoeten) . Profielen bevatten ook een afdeling ' Interesse' , waar je kan achterlaten wat je hobbies zijn, welke muziek je graag luistert, welke je favoriete films zijn ... Er is ook een afdeling met 'Gegevens'. Hier kan je in kwijt of je een relatie hebt of niet, je religie ... Maar deze afdelingen worden niet vertoond op je profiel als je ze niet invult. Zo een profiel bevat ook een soort van blog met standaard instellingen wat betreft opmaak.
MySpace ondersteunt ook het 'uploaden' van afbeeldingen, m.a.w je kan ook afbeeldingen op je profiel kwijt. Een van die afbeeldingen kan verkozen worden als avatar. Een avatar is de afbeelding die men gebruikt als gebruikersafbeelding op fora etc.
Ook kan je gebruik maken van video's of geluidSbestanden.

Comments (opmerkingen):
Onderaan het profiel bevindt zich het comment gedeelte. Hier kunnen andere gebruikers je laten weten dat ze je profiel hebben bekeken en wat ze er van vinden. Of ze kunnen gewoon een vriendelijk berichtje achter laten. Gebruikers hebben de keuze om bepaalde comments te verwijderen of er voor te zorgen dat hij de comments moet goedkeuren voor ze op het profiel verschijnen.

Aanpassingen van het profiel:
MySpace laat ook het gebruik van HTML toe. Hiermee kan men filmpjes of geluidsbestanden op je MySpace profiel zetten.
Hierdoor kunnen bands ook hun muziek op hun profiel zetten en leren de buitenstaanders hun muziek kennen.
Je kan ook je pagina veranderen door het gebruik van CSS, een techniek voor de style van je profiel aan te passen.

Andere MySpace mogelijkheden:
- Bulletins: hier kan men nieuwtjes in op schrijven
- Groepen: hiermee kan je in contact komen met mensen met dezelfde interesses
- MySpaceIM : Soort van chat mogelijkheid op MySpace
- MySpaceTV: een soort van kopie van Youtube
- MySpace nieuws : hier wordt nieuws geplaatst en elke gebruiker kan er op stemmen. Hoe hoger je op een bepaald artikel stemt, hoe hoger hij komt op de pagina.
- MySpace Classified: rubrieken

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/MySpace

http://nl.wikipedia.org/wiki/MySpace

http://www.myspace.com/

http://en.wikipedia.org/wiki/Blurb

http://nl.wikipedia.org/wiki/Sociaal_netwerk

http://nl.wikipedia.org/wiki/Avatar_(nickname)