Webleren algemeenLink via KC.NET: http://www.klascement.net/sites/5014
Gekopieerd: : Webleren is leren via het internet. Het is niet moeilijk en het is zeker niet saai. Met video's, tekeningen, animaties en veel oefeningen wordt bijleren gemakkelijk, leuk en boeiend. Het is ook héél comfortabel: je leert zonder je te verplaatsen, op je eigen tempo en met de hulp van een onlinecoach die al je vragen beantwoordt. Webleren is voor iedereen. En voor werkzoekenden is het zelfs volledig gratis.
Webleren en blended leren zijn wellicht ook op jouw school gewoon niet meer weg te denken. Schooldirecties kunnen een samenwerkingsakkoord sluiten met de VDAB voor gratis toegang tot de VDAB-webleercursussen voor de studenten en leerkrachten.
Moet je er veel pc-kennis voor hebben? Hoe moet je je inschrijven? Welke cursussen kan je allemaal volgen? Op deze vragen krijg je op een heel leuke manier antwoord op de website www.weblerenmaakdeklik.be. Zie meer via de link.

Web 2.0 in het onderwijs door Sander Garrevoet

Het afstudeerwerk van Sander Garrevoet, co-auteur van ICTwereld van Willy Vermaelen, is een schitterende en overzichtelijke inleiding op en inwijding in web 2.0. **Zijn wiki en zijn werk** mogen op deze pagina niet ontbreken! Fantastisch, Sander Garrevoet. Proficiat! Mijn webleermeesters Willy Vermaelen (bij wie ik Sander Garrevoet leerde kennen), Willem Karssenberg en Wilfred Rubens hebben lovende blogposts aan Sanders (wiki)werk gewijd. (Ik moet nog linken.)

Webcursus informatievaardigheden

http://wbib.kuleuven.be/tutorial/ via KlasCement

Over informatievaardigheid: zie de pagina alhier.