Wiki-Artikel over Social Networking


Lindsay Muller

Een sociaal netwerk is zoals het woord zegt: Een netwerk, een geheel van met elkaar verbonden punten. En sociaal, de punten die met elkaar verbonden zijn, zijn hier mensen of individuen, meestal vrienden of organisaties.

Social-network.png

Dankzij het internet zijn er veel nieuwe en snelle mogelijkheden om relaties te onderhouden of nieuwe te starten ("netwerken").
Een manier om aan social networking te doen via internet, is via de toepasselijk genaamde social-networkingsites. Een social-networkingsite is een website die zijn gebruikers toelaat om hun profiel te schetsen en te koppelen met de profielen van mensen in hun sociaal netwerk. Ze maken dus gebruik van user-generated-content, wat typerend is voor Web2.0. Deze sites zijn vooral gericht op vermaak en het in contact blijven met vrienden. Voorbeelden: MySpace, Facebook, Netlog,...

Er zijn ook andere social-networkingsites die zich richten op het onderhouden van zakenrelaties.
Voor een heel andere reden wordt social networking ook toegepast op bv. Youtube en Flickr. Zo kunnen mensen met een account op de hoogte blijven van nieuw materiaal van personen die ze hebben aangegeven als hun contacten.

Kortom: social networking of sociaal netwerken is het in contact komen met mensen, en het onderhouden van relaties via het internet.