Web 2.0: TO DO or NOT TO DO?


Aan 5 en 6 so 2007-2008

VOORSTEL
Doen we het of doen we het niet? Keuzemogelijkheid voor het aanmaken, beheren en onderhouden van een klaswebsite. De idee drong zich op in de planning voor de creatie van een leeromgeving 'blended learning' voor het schoolvak Nederlands in het eerste trimester 2007-2008. Informatie over die geplande leeromgeving komt op de leerblog The Sausage Machine.

Web 2.0-tools voor de taalles,

aangereikt door Willy Vermaelen, Peter Van Gils, André Manssen

en Willem Karssenberg


Geselecteerd voor TSM-lessen Nederlands in september/oktober 2007 door Janien Benaets

(pagina geopend op 15-16 september 2007)

INTRO

Een klaswebsite?

Groepsdiscussie. Doen we het of doen we het niet?


VOORBEREIDING
Onderzoeken hoe het gratis en snel gaat met Google? Lees de paragraaf hieronder, en volg de screencast van Willy Vermaelen. Andere Web 2.0-toepassingen observeren en/of overwegen of gebruiken? Er zijn er bij die speciaal voor kinderen werden ontworpen. (Niet dat ik (JB) 5 en 6 so als kinderen zie ... ik wil er even mee op het gebruiksgemak wijzen.)

Overloop deze pagina. Met dank aan TSM-leermeester Willy Vermaelen, aan Peter Van Gils, Willem Karssenberg en André Manssen. De volgorde waarin ik onze 'tipgevers' of adviseurs noem, is geenszins een volgorde van belangrijkheid, wél heeft ze alles te maken met chronologie en toeval van feeds lezen!>
> Ik publiceer Willy Vermaelens antwoord op mijn vraag naar zijn screencast over het aanmaken van een klaswebsite bij Google (september 2007).
  • We maken van de gelegenheid gebruik om meteen naar nog een aantal andere handige Web 2.0-hulpmiddelen te verwijzen! De meeste komen van ICTwereld van Willy Vermaelen en Web 2.0 op school van Peter Van Gils. Willy Vermaelen en Peter Van Gils zijn medewerkers-moderatoren van het lerarenportaal KlasCement! Zeker ook in die functie staan beide ict'ers garant voor de kwaliteit van de aangeprezen web 2.0-'waren'. André Manssen en Willem Karssenberg 'staan wereldwijd als een huis' resp. met Computers in de Klas en als de grote TrendMatcher tussen ICT en Onderwijs! Wat willen we web 2.0 gaan zonder hen! Nog eens bedankt, Willy, Peter, André en Willem!
>
> In één adem willen we toch ook TSM-leermeester Wilfred Rubens van Technology enhanced learning noemen en niet te vergeten onze jongste leermeesters Tom en Esther van de taalblog Taalkoeien die met hun drieën de wiki hier als experten-leden zijn komen vervoegen. Zeer bedankt ook aan onze Golden HST-Members!
  • Lees meer op de pagina ... met

WEB 2.0 VOOR NEDERLANDS EN ANDERE TAALLESSEN