wikipedia.jpg

Wiki-artikel over Wikipedia


Ellen Van Hoof

Wikipedia is een project van Wikimedia Foundation. De naam Wikipedia komt van ‘wiki’ en het Engelse ‘encyclopedia’. Het doel van Wikipedia is om op het web een rechtenvrije encyclopedie te creëren, iedere bezoeker kan een artikel bewerken dus men geeft dus geen garantie wat betreft de juistheid van de informatie.

Één van de andere doelen van Wikipedia was om minimaal 10000 artikels bijeen te krijgen. Maar toen dat aantal was bereikt, ging de groei van de artikels steeds maar door. Naast de oorspronkelijke Engelstalige Wikipedia zijn er nog vele andere opgestart zoals de Nederlands,- Duits,- Frans,- Pools,- Japans,- en Italiaanstalige Wikipedia, maar de Engelstalige versie is tot nu toe het grootst.
wikipedia_20070406.jpg
Het project begon door een conversatie tussen een bètawetenschapper en een computerprogrammeur. Op 15 januari 2001 kreeg het nieuwe project de naam ‘Wikipedia’. Na een logowedstrijd in 2003 werd Paul Stansifer’s logo door de meerderheid verkozen.

Wat niet kan is dat websites gewoon van Wikipedia de inhoud kopiëren! Maar vergeet niet dat Wikipedia niet altijd even betrouwbaar is.

Bron:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia

Ellen Van Hoof 6EMT